Dve percentá pre hrad

Naše združenie datuje svoju existenciu od augusta 2011.  Aktívne sa podieľame na obnove zrúcaniny hradu Slanec. V roku 2012 sme v súčinnosti s dobrovoľným hasičským zborom odstránili z hradných nádvorí náletové dreviny a tieto pravidelne udržiavali. Zorganizovali sme niekoľko dobrovoľníckych brigád pre vybudovanie prístupovej cesty a venujeme sa propagácii hradu formou kultúrnych podujatí /Noc hradných zrúcanín a i./. V spoločnom projekte s obcou Slanec sme získali grant MK – “Obnov si svoj dom” z ktorého boli financované potrebné výskumy pre začatie záchranných prác.

Našou ambíciou pre rok 2013 je premurovanie koruny hradnej veže a jej trvalé zastrešenie čím zamedzíme ďalšiemu rozpadu vnútorných kamenných klenieb. Na základe odporúčaní vypracovanej projektovej dokumentácie chceme stabilizovať stenu hradného paláca a domurovať kaverny v západnej bašte.

Podporiť obnovu hradu môžete aj Vy, či už priamo účasťou na aktivitách, materiálne – darovaním pracovných pomôcok, náradia, občerstvenia alebo poukázaním Vašich dvoch percent pre naše združenie. Bližšie informácie sú uvedené v sekcii “Dve percentá“.